Boerderij de Molenhof B&B in Brabant
Boerderij de Molenhof B&B in Brabant

10 tips om te besparen op je overnachting bij een B&B

Onze tien tips om zelf te besparen op je B&B overnachting

Laatste kamers booking.com
Trap er niet in. Bel zelf naar de eigenaar.

Soms wil of je ergens anders overnachten en een leuk weekend doorbrengen, terwijl je eigenlijk geen ruim budget ter beschikking hebt. Ook kan het zijn dat je voor je werk op pad moet en een hotel niet je voorkeur heeft of al volgeboekt is. Denk dan aan een Bed & Breakfast op een locatie die aan je wensen voldoet.

Je kunt er zelfs voor zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen, door te letten op de volgende tips die we je geven. Doe er je voordeel mee en geniet van je verblijf.

1. Ontbijt inclusief of als extra reserveren?

Hoewel doorgaans het ontbijt bij een Bed & Breakfast inbegrepen is bij de overnachting, kun je wanneer je krap bij kas zit bij sommige Bed & Breakfasts ervoor kiezen om zelf je ontbijt te verzorgen. De prijs die je voor een ontbijt bij het Bed & Breakfast extra zou betalen, kun je dan besteden aan ontbijt en lunch door de lokale supermarkt en bakker te bezoeken. Je haalt wat verse broodjes, lekker vers beleg en iets te drinken en je zoekt bij mooi weer een idyllische locatie op om al je lekkernijen op te peuzelen.

Wanneer je een waterkoker of koffiezetapparaat op je kamer hebt met een klein zitje, kun je ook bij minder mooi weer op je kamer ontbijten en lunchen.

2. Goed voorbereid op weg bij zelf maaltijden bereiden

Tijdens een paar nachtjes weg hoef je echt niet altijd uitgebreid te dineren. Je kunt met wat Hollandse hapjes een heerlijke maaltijd bij elkaar sprokkelen. Het is dan wel handig dat je wat basisgereedschappen bij je hebt. Zo is een standaard kit met kurkentrekker, (wegwerp) bordjes en bestek altijd handig. Als je niet van plastic bekers houdt, neem je ook een setje glazen mee. Om geen rotzooi achter te laten in het Bed & Breakfast, heb je een vuilniszakje en wat afwasmiddel bij je. Op de kamer kun je dan ervoor zorgen, dat je kit weer schoon mee naar huis kan.

3. Wat te doen bij slecht weer?

Zelf gebreiden sjaals bed and breakfast in BrabantHeb je geen extra budget dat je aan een wellness center of andere binnenactiviteiten kunt besteden bij slecht weer? Dan voeg je voor vermaak aan je kit met kurkentrekker ook wat spelletjes of puzzels toe. Met een leuk kaartspel of potje mikado krijg je de avond goed gevuld.

Helemaal mooi is het, als de Bed & Breakfast een gezamenlijke gebruiksruimte met open haard of kleine bibliotheek heeft. Je nestelt je lekker voor het knapperend haardvuur met een leesboek of magazine en je hebt aan elkaars gezelschap meer dan genoeg. Heerlijk warm kruip je daarna je bed in. En de volgende ochtend staat de zon al weer stralend aan de hemel. Nu ga je de buitenlucht in.

 

4. (Bijna) gratis activiteiten

fietsen te huur op Boerderij de Molenhof B&B in BrabantVaak zijn bij een Bed & Breakfast wandel- of fietsroutes te verkrijgen. Heb je je eigen fietsen bij je? Dan hoeven activiteiten niet altijd geld te kosten. Als de Bed & Breakfast geen folders of brochures heeft, is er bij de lokale VVV wel altijd nuttige informatie te vinden.

Zodra je de natuur in gaat, hoeft dit toch al niks te kosten. Dus kies een route die je vanuit je Bed & Breakfast kunt lopen en bekijk alle bossen, riviertjes en dorpjes die je onderweg tegenkomt. Er zijn zelfs steden waar je aan gratis wandel tours deel kunt nemen. Of zorg voor voorpret en zoek voor je vertrek online naar mogelijke routes.

 

5. Boek rechtstreeks bij de Bed & Breakfast

Fietsroute BnB omgevingDoor niet via een derde partij je overnachtingen te boeken, maar bij de eigenaar van de Bed & Breakfast zelf, bespaar je de kosten die naar normaal naar een extra tussenpartij gaan. Deze kosten kunnen soms tot wel 15 procent of meer oplopen.

Als je een beetje op de kleintjes wil letten of gewoon graag bij de eigenaar zelf boekt, kan dit. Je hoeft enkel de juiste bron te vinden en online of via telefoon contact te leggen met de eigenaar. Op deze manier kun je ook nog vragen stellen over de locatie of de kamer.

Het persoonlijke contact met het Bed & Breakfast is zo al voor je aankomst gelegd.

6. Het vervoer naar de Bed & Breakfast

Ga je met een Taxi dan kunnen de kosten snel oplopen. Kijk liever naar Uber of Lift (taxi via de telefoon App).

Als je naar de andere kant van Nederland naar een Bed & Breakfast wilt gaan, kunnen de vervoerskosten aardig oplopen. Heb je geen eigen vervoer?

Dan kun je natuurlijk een auto huren om mobiel te blijven, maar hier zijn ook weer extra kosten aan verbonden. En ga je naar een stad waar je je auto moeilijk kwijt kunt, dan komen daar parkeerkosten bij.

Hoewel er voor mobiliteit iets te zeggen is, kun je je uitje naar het Bed & Breakfast echter ook bij de voordeur laten beginnen, door voor het openbaar vervoer te kiezen. Zo heeft een bekende drogisterij regelmatig aanbiedingen om met de trein te reizen.

Je kunt dan voor ongeveer 15 euro een hele dag met de trein reizen. De andere kant van het land is dan ineens goed te doen. En onderweg valt er van alles te zien en te beleven.

7. Langer blijven

Als besparing op je overnachting klinkt dit misschien vreemd, maar vaak kun je bij een Bed & Breakfast korting krijgen als je langer dan een of twee nachten blijft. Of bijvoorbeeld als je niet gebonden bent aan het weekend, maar op een doordeweekse dag aankomt en een paar dagen blijft. Gemiddeld betaal je dan minder euro’s per nacht. De eigenaar hoeft dan gemiddeld minder vaak schoon te maken en te wisselen van beddengoed. Deze tijdsinvestering kan je een korting op de overnachtingsprijs opleveren. Als je dan toch even er tussenuit wilt, kun je het maar beter meteen goed doen.

8. Hoog- of laagseizoen

Boek slim, zodat je op locatie weinig hoeft te regelen.

Ook een verblijf buiten het hoogseizoen kan de moeite waard zijn. Het weer is dan misschien niet altijd meer wat je wenst, maar heel eerlijk, in Nederland weet je het nooit echt zeker met het weer. Je kunt ineens een prachtige late herfstdag of een frisse, maar droge winterse dag meemaken.

Wanneer je buiten het seizoen boekt en graag op pad gaat, vind je altijd wel iets om te doen, wat voor weer het ook gaat worden. Je bekijkt voor je vertrek de weersvoorspellingen en pakt je weekendtas zo in, dat je je altijd vermaakt.

Des te eerder jij zult boeken, des de beter je prijs zal zijn! BnB’s houden niet van onzekerheid.

9. Meedoen en winnen

Er zijn Bed & Breakfast die soms meedoen aan speciale acties. Via magazines of websites kun je dan deelnemen aan puzzels of wedstrijden. En win je de puzzel, dan is de beloning een weekend weg bij een door het magazine uitgekozen locatie. De publiciteit die dit voor de Bed & Breakfast oplevert reikt tot ver nadat de actie afgelopen is. Deze situatie is gunstig voor zowel de Bed & Breakfast als de gasten die gewonnen hebben. En zoals bij alle wedstrijden geldt: wie niet waagt, die niet wint.

10. Aanbiedingen of last minutes

Via diverse magazines worden ook regelmatig accommodaties of activiteiten met accommodatie gepromoot. Je kunt een midweek soms boeken voor de helft van de prijs. Vaak zitten er dan ook nog extra’s bij inbegrepen, zoals ontbijt, het gebruik van badjassen of een lichaamsbehandeling. Deze aanbiedingen zijn overigens lang niet altijd in het laagseizoen. Dus je kunt ook in lente of herfst nog kans maken op een mooi uitje tegen een leuke prijs. Bij last minutes is ineens die yoga retreat of meditatie midweek toch binnen je budget mogelijk. Zo kun je echt even lekker ontspannen en weer helemaal opladen.

En onze gratis 11e tip, VOORBEREIDEN

Ga niet zomaar op pad, de tijd en energie die je stopt in de voorbereiding wordt beloond. Want een prijs kan juist hoger worden of minder goed onderhandelbaar voor de gast als deze spontaan komt in het hoogseizoen.

Echter loont het zich wel om diverse slaapplaatsen binnen te lopen in drukke steden, ze willen soms korting geven als je wegloopt (vooral in de warmere landen komt dit veel voor!).

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]