Lynn maakt een foto met haar Samsung telefoon.
Lynn maakt een foto met haar Samsung telefoon.

5 handige reisapps voor onderweg BnBs te bezoeken

Wij zijn echte reizigers, houden van avontuur en afwisseling. Tijdens het reizen kom je vaker het probleem tegen van tijd te kort. Onderweg hebben wij speciaal voor jou een lijstje gemaakt met vijf handige apps om jouw reis zo vlekkeloos mogelijk te laten lopen. Ik zou zeggen: maak er goed gebruik van!

 

AirBnB

Vrijwel iedereen kent deze organisatie wel als het om het boeken van een Bed and Breakfast gaat: AirBnB. Op dit platform staan oneindig veel accommodaties waarin jij jouw perfecte slaapplekje kunt regelen. Er staan echt de leukste BnB’s op, van kleine gezellige boerderijen, tot de hipste stadskamers in het midden van Amsterdam! Wat een pluspunt is van deze app, is dat het super overzichtelijk is, het is mooi vormgegeven en de communicatie gaat altijd via AirBnB. Als er iets misgaat in de communicatie tussen jou en de eigenaar, kan AirBnB het gemakkelijk oplossen via het platform. Niet alleen kun je binnen Nederland een leuke slaapplek opzoeken, maar ook in andere landen. AirBnB zoekt namelijk wereldwijd!

Google Trips

Deze app is ideaal om jouw reis tot in de puntjes te plannnen. In Google staat alles, als we het hebben over informatie en het zoeken van bepaalde onderwerpen. Een dagje plannen in een grote stad waar je nog nooit eerder bent geweest? Geen probleem, in Google Trips heb je een totaal overzicht van alle activiteiten die jij daar gaat doen. Ik neem even een voorbeeld van een stad in Nederland: Utrecht. Zelf woon ik in een klein dorpje, en ben dus totaal geen stadsmeid. Wel studeer ik in een stad, en weet ik onderhand wel hoe het zit met het openbaar in Nederland. Dus, qua vervoer weet ik wel hoe ik mezelf kan redden. Alleen in kaartlezen ben ik niet zo’n held in, zelfs met Google Maps kan ik nog verdwalen, (best wel erg hé?). Wat kun je nu allemaal met Google Trips? Reserveringen opslaan, activiteiten opzoeken, plaatsen markeren, een dagplanning maken, restaurantjes opzoeken en zelfs kortingscodes opzoeken voor een evenement in de plaats waar jij naartoe gaat! Dat allemaal in één compacte app. Ik vind het geweldig. Het allermooiste is dat hij natuurlijk gewoon gratis is, voor zowel Apple en Android gebruikers.

Kayak

Op deze website en app, kun je in één overzicht alles boeken wat je maar nodig hebt voor op reis. Vliegtickets, huurauto’s, hotels . . . noem het maar op. Niet alleen kun je alles boeken, maar hij zoekt ook de goedkoopste vliegtickets uit. Voor een last-minute deal, ben je op Kayak gegarandeerd het goedkoopste uit, dan op alle andere websites. Als je een flexibele baan hebt, is dit ideaal: je hoeft niet per sé in de hoofdvakanties op reis te gaan. Vermeid het hoogseizon, en ga dus lekker goedkoop op vakantie. Heb je toch een vaste baan? Dan is dit waarschijnlijk ook geen probleem! Zoek de datums op wanneer jij vakantie hebt, en je krijgt alsnog goekope vliegtickets te zien. Het is een soort van verzameling van alle vliegtuigmaatschappijen bij elkaar die hij de goedkoopste vluchten eruit haalt.

TripAdvisor

Het lijkt een beetje op Google Trips, maar dan net wat anders. Op deze handige app, vind je allemaal leuke activiteiten die je op locatie kunt doen. Denk ook aan te gekke workshops en/of cursussen van lokale bewoners. Dat is de ideale manier om eens echt goed cultuur te snuiven: contact maken met de bewoners zelf. Ook op deze app, vind je toffe hotels, vluchten, restaurants én zelfs een gratis ‘travel guide’! Hij geeft ook aan wat de meest populaire reisbestemmingen zijn van nu. Hoe werkt het? Het is heel erg simpel: hij vraagt op het startscherm ‘Waar wil je heen?’, voer de locatie in, OF klik op ‘in de buurt’, en je vind alle voorzieningen op de locatie waar jij nu exact bent. Deze functie vind ik echt te gek, omdat je overal waar je maar bent, gewoon kunt zoeken naar lekkere restaurantjes of leuke activiteiten.

Snapseed

Wil jij ook mooie foto’s maken net als ons? Normaalgesproken bewerken wij onze foto’s in Adobe Photoshop, maar omdat wij niet altijd onze laptop mee kunnen nemen, hebben wij een fantatstische foto-bewerk app gevonden: Snapseed. Ook deze geweldige app is van Google, (is het al duidelijk dat wij fan zijn Google?). Als je een Instagram gebruiker bent, dan ken je de term ‘filter’ al. In Snapseed maak je ook gebruik van ‘filters’, en deze kun je helemaal personalizeren van hoe jij het precies wilt hebben. Als je een foto een Instagram bewerkt, haalt hij vaak de kwaliteit van jouw foto naar beneden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Snapseed doet dit namelijk niet. Hieronder een paar goede voorbeelden van voor en na foto’s:

 

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]