BnB_deBergerhof_interieur
BnB_deBergerhof_interieur

BnB: Historische boerderij de Bergerhof

Tijdens onze rondrit op de motor, zijn wij van het weekend bij een hele bijzondere Bed and Breakfast langs geweest. Deze historische boerderij bestaat al sinds 1400 maar is waarschijnlijk na een brand in 1840 herbouwd. Jo Geurts, de eigenaar van deze BnB, heeft zich laten inspireren door de authenticiteit van de boerderij. Zijn insteek van deze BnB was om meer mensen bewuster te gaan laten leven. Het is een biologisch goed van eigen erf en hij heeft ook nog eens een boerderijwinkel, en een boerderijterras waar wandelaars in de omgeving een lekker kopje koffie of thee kunnen nuttigen. Vooral in de zomer is het een prachtige plek om daar eens een kijkje te gaan nemen. Iedereen is tenslotte welkom op deze historische boerderij de Bergerhof. Wij namen zelf ook een kijkje op deze unieke locatie. 

Boergondisch voedsel van eigen bodem

Alle maaltijden die zij serveren op het terras en in de BnB, is allemaal puur natuur en biologisch. Bijna alle ingrediënten komen van hun eigen moestuin of van andere locale boeren in de regio. Wij hebben het verschil geproefd tussen deze verse streekproducten, en de producten die je normaal in de supermarkt koopt. Als je naar de groenten afdeling kijkt in een supermarkt, zie je dat alles qua formaat heel veel op elkaar lijkt. Terwijl als je naar een locale boer gaat om daar jouw groenten te halen, echt verschil ziet in verschillende groottes. Heb jij een rode paprika uitgekozen die wat groter is dan de ander? De prijs is daar niet per stuk, maar per kilo. Dus de boer weegt het product eerst en jij krijgt hier een eerlijke prijs voor. Je bent dus altijd voordeliger uit als jij jouw boodschappen doet bij de locale groenteboer! Hoe geweldig is dat? Ook biedt deze BnB een ‘Boergondisch feestmaal’ arrangement aan. De boer komt bij jou thuis langs, bijvoorbeeld als jij een familiefeestje wilt gaan organiseren. Hij neemt een mand vol streekproducten mee, maakt wel gebruik van jullie keuken om daarna een verrukkelijke Boergondische feestmaal op tafel te zetten. Dit is zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Zelfgebakken pizza uit de steenoven

Jos was er natuurlijk zelf ook bij en vertelde met trots aan ons over de historie van zijn BnB. Jarenlang heeft hij meegeholpen na de brand van zijn woning om het volledig weer te herstellen. Gelukkig heeft hij in die tijd ook hulp van omwonende bewoners gehad. Voor het avondeten maakt hij steenovenpizza’s. De pizza’s mochten wij zelf beleggen met alle verse ingrediënten die hij al klaar had liggen in de keuken. Mijn pizza had ik belegd met geraspte geitenkaas, tomatensaus, champignons, ui, paprika en tonijn. Er konden in totaal 5 pizza’s op één plaat in de steenoven, en het duurde ongeveer een halfuur voordat de pizza’s goed gebakken waren. Ook hier proef je weer het verschil tussen een pizza die je bij de pizzeria haalt of laat bakken bij de boer. Mijn voorkeur gaat voortaan toch echt naar een zelfgemaakte steenoven pizza. Alhoewel iedereen zijn eigen manier heeft van pizza bakken. Deze steenoven lijkt op een soort van grote houtkachel die buiten staat. Als een oven buiten staat, kan deze beter ventileren en dooft het vuur minder snel, dan dat deze binnen zou staan. Vuur heeft tenslotte zuurstof nodig. Ook zal je huis niet stinken als jij een steenoven buiten hebt staan. De rook die eruit komt is mega veel. Daarom staan de meeste steenovens gewoon lekker buiten.

Het VOODOO festival

Nee, het is ‘helaas’ niet zo duister als je denkt dat het is. Het VOODOO festival staat namelijk voor: Voor Vrienden & Door Vrienden. Wat een creative benaming voor zoiets. Toen wij met de motor aankwamen, zagen wij een houten VOODOO bord langs de weg staan. Geen idee wat het betekende, maar het maakte ons nieuwsgierig om er een kijkje te nemen. Het festival was een soort van reünie van alle kennissen, familie en vrienden van de familie van de Graaf. Er waren vooral jongeren die naar dit besloten festival kwamen. Op het festival bevond zich een hippieachtige sfeer en er waren activiteiten zoals een watergevecht, zwemmen, yoga, lezingen, workshops en ’s avonds een kampvuur met muziek. Van alles en nog wat dus. Iedereen moest eigen voedsel en drank meenemen, wat voor ons geen probleem was. Op de motor hebben wij standaard al wat eten mee voor onderweg. De boerderij stond tegenover het festivalterrein, dus sloot niet aan de BnB woningen. Het was een heel erg gezellig festival. Je kon er doen wat je zelf wilde doen. Chillen en plezier maken stond voorop.

Aerial silks performance

Linde, de organisator van het VOODOO festival, gaf een prachtige silks voorstelling aan het publiek. Het zijn net 2 zijden gordijnen waarin ze in klimt en er tussen in danst. Hiervoor moet je echt wel sterk en lenig voor zijn om dit te kunnen doen. Ze vertelde dat ze hier ook op z’n minst 1 jaar lessen voor heeft gevolgd om silks te kunnen doen. Misschien heb jij ook wel eens zo’n voorstelling op TV of in een circus gezien. Wij hebben hier enorm van genoten. Na haar performance heeft zij ook nog een korte instructie gegeven voor degene die silks zelf uit wilde proberen. Ik wilde het proberen, maar merkte al snel genoeg dat ik hier nog niet sterk en lenig genoeg voor was. Oefening baart kunst.

The Ring of Fire

Geen enkel VOODOO festival is niet compleet zonder een groot kampvuur. Rond 23:00 uur begon het pas echt donker te worden. Tijdens de hete zomerdagen, blijft het langer licht. Rondom het kampvuur stonden banken en comfortabele stoelen waar je ook nog eens marshmallows kon bakken. Het kampvuur houd je lekker warm en jaagt ook gelijk de nare muggen en andere insecten weg. Naast het kampvuur draaide er ook een DJ hippe platen van de muziek van nu, maar ook uit de jaren 80. Wij hadden het niet verwacht dat wij het festival zo leuk hadden gevonden. Pas na middernacht zijn wij naar huis gereden.

Wil jij ook deze geweldige historische B&B bezoeken? Maak dan nu een reservering op: Bergerhof-Recreatie.nl

 

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]