en unieke vintage / retro souvenirshop van Route 66 waar je van alles kan kopen wat met Route 66 te maken heeft. Zeker een bezoekje waard!
en unieke vintage / retro souvenirshop van Route 66 waar je van alles kan kopen wat met Route 66 te maken heeft. Zeker een bezoekje waard!

Beste BnB’s op Route 66, Amerika

Amerika is een prachtig uitgestrekt land om nieuwe plaatsen en gebieden te ontdekken. De wegen o.a. Route 66 zijn er enorm lang en het is er ideaal om er met een camper doorheen te reizen. Maar een camper huren kost nogal wat, en vaak is het goedkoper om in een hotel langs te weg gaan overnachten. Ooit eens gedacht aan een B&B? Die zijn vaak nog voordeliger dan een motel.

Lange vliegreis

Zelf zijn wij met een camper door Amerika gereisd. We zijn vanaf Schiphol naar Las Vegas gevlogen. Deze vlucht duurde ongeveer 11 uur lang, dit was de langste vliegreis die ik tot nu toe heb gehad. Het vliegtuig was best wel luxe: op elke zitplek had je genoeg beenruimte, je kreeg tussendoor wat te drinken en te eten, en er zat ook nog een tv-scherm voor jouw stoel waarop je spelletjes kon spelen, films kon kijken en zelfs muziek luisteren. Vervelen zat er niet bij. Slapen in een vliegtuig kan ik jammergenoeg bijna nooit: het is te onrustig voor mij. Dus, na een lange vliegreis ben ik meestal ook echt helemaal uitgeput.

Hier kun je de binnenkant zien van het vliegtuig waarin wij vanuit Schiphol naar Amerika zijn gevlogen.'s Avonds worden de lichten gedimd, voor de reizigers die willen slapen. Ook zit er in elke stoel een tv-scherm waarop je lekker films kunt kijken!
Hier kun je de binnenkant zien van het vliegtuig waarin wij vanuit Schiphol naar Amerika zijn gevlogen. ’s Avonds worden de lichten gedimd, voor de reizigers die willen slapen. Ook zit er in elke stoel een tv-scherm waarop je lekker films kunt kijken!

 

Het is als een droom die uitkomt: met een dikke camper door Amerika reizen. Voor het eerst mogen we in een WinneBago RV gaan rijden!
Het is als een droom die uitkomt: met een dikke camper door Amerika reizen. Voor het eerst mogen we in een WinneBago RV gaan rijden!

Een tip voor als je een lange vliegreis hebt, en daarna nog met een camper of huurauto gaat reizen: boek van te voren één overnachting in een hotel wat dichtbij het vliegveld ligt van jouw bestemming. Overigens is dit bij de meeste camper verhuurders zoals Cruise Amerika & Apollo verplicht.

En dit brengt enorm veel rust met zich mee, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig naar jouw camper of autoverhuurder kunt gaan. Als je moe bent en je moet dan nog gaan rijden: dat is niet te doen.

Als verhuurder kunnen we TravelHome in Gelderop aanraden (goedkoper door massaal camperhuur in te kopen).

 

 

Overnachtiging in het hotel

Na de overnachtiging in het hotel, hebben we ons helemaal opgefrist en zijn we klaar voor de dag. De camper was groter dan we hadden verwacht, en hier konden prima 4 weken in vertoeven. Vanuit Las Vegas, zijn we direct over Route 66 heengereden, en zijn we onderweg een aantal leuke Bed and Breakfasts tegengekomen. Dit was een weg van 3300 kilometer lang, en het is dus zeker verstandig om tussendoor veel pauzes te houden om op te laden, en om ergens te gaan overnachten! Het is makkelijker om met een camper te gaan ‘road-trippen’, dan met een huurauto. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor camper of huurauto je hebt, maar in een camper zitten meer voorzieningen in, dan in een auto. Dat is een feit. In een camper heb je dus vaak: een bed, een douche en een keuken, waarin je in kunt slapen als je moe bent, op kunt frissen als je vies bent, én koken wanneer je honger onderweg hebt. Dat zijn de grootste verschillen tussen een camper en een auto.

Een lange snelweg over Route 66, waarin net een mooie goederentrein langsreed. Wat een prachtig landschap zeg!
Een lange snelweg over Route 66, waarin net een mooie goederentrein langsreed. Wat een prachtig landschap zeg!

Unieke tussenstops van Route 66

Even een rustpauze nodig of de benen strekken? Onderweg zijn we een paar gave tussenstops tegengekomen, waar wij onze camper toch echt even aan de kant moesten zetten! Op de eerste foto die je ziet, is een oude vintage souvenirwinkel, waarin je allerlei toffe spullen kunt kopen die echt alleen maar met Route 66 te maken hebben. Wij konden het niet laten om een paar mooie cadeautjes mee te nemen voor onze familie en vrienden. De muren hangen vol met posters, Amerikaanse nummerplaten en magneetjes.

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar in het midden van de winkel stond een groot Indianen beeld, naast een Texaco benzinepomp. Amerikanen verzinnen de grootste en de gekste dingen, alles kan en mag. Het heet niet voor niets ook ‘The Land of the Free’.

Even een fotootje maken voor de souvenirshop, altijd leuk om er later weer op terug te kijken!
Even een fotootje maken voor de souvenirshop, altijd leuk om er later weer op terug te kijken!

Na de tussenstop van de souvenirshop, zijn we weer een paar kilometers verder gereden. Het landschap is er zo gevarieerd, dat het af en toe lijkt, alsof je in een totaal ander land zit. Net als je door Europa heen zou rijden, kom je ook verschillende landschappen tegen. In Amerika is dit ongeveer hetzelfde, maar je rijdt door verschillende staten, i.p.v. landen. Het allergekste landschap wat ik in Amerika ben tegengekomen op Route 66, is toch wel die van het Petrified Forest Nationaal Park. De naam zelf zegt het eigenlijk al: versteend bos. Waarom lijkt het op een versteend bos? Nou, de reden waarom dit landschap er zo versteend uitziet, is omdat er miljoenen jaren geleden een grote vulkaanuitbarsting is geweest. Daardoor lijkt het net op een groot maanlandschap. Hieronder zie je fantastische foto’s die wij hebben gemaakt van dit bijzondere versteende landschap. Dit kom je dus echt niet in Europa tegen!

 

Wie heeft er nou niet van de Grand Canyon gehoord? Jawel, ook deze prachtige bezienswaardigheid vind je onderweg op Route 66! Het is meer dan alleen een groep van bergen: er is een heel groot nationaal park omheen gebouwd. Als je van een stukje wandelen houdt, is dit zeker de moeite waard om er doorheen te gaan wandelen.  Als je een Nationaal Park in Amerika wilt binnentreden, krijg je meestal een kaart met verschillende routes die je binnen het park kunt gaan wandelen. Het begon al langzaam zonsondergang te worden, dus namen wij de kortste route om zo dichtbij de Grand Canyon te komen. Het was puur toeval, dat wij deze bijzondere ervaring hebben mee kunnen maken. Als het zonsondergang wordt, schijnt de zon nog net op een bepaalde manier, waardoor alles er een beetje goudkleurig uitziet. Justin heeft er zijn leven voor geriskeerd, om hier de mooiste foto’s voor kunnen maken: hij is namelijk over het hek heen geklommen! Wat een waaghals is hij toch.

Een geweldige zonsondergang bij de Grand Canyon. Justin klimt over het hek om een unieke foto te maken.
Een geweldige zonsondergang bij de Grand Canyon. Justin klimt over het hek om een unieke foto te maken.

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]