Boerderij de molenhof B&B
Boerderij de molenhof B&B

Boerderij de Molenhof, Mill (Daniëlle & Hans)

We zijn van zondag op maandag bij de super gezellige B&B van Hans en Daniëlle wezen overnachten. Eenmaal aangekomen met de motor op locatie, werden we hartelijk verwelkomd door de lieve gastvrouw Daniëlle. De accommodatie lag in een bosrijke omgeving. Woon je in een drukke stad? Dan is dit de ideale plek om helemaal tot rust te komen.  Ze gaf ons een kleine rondleiding door onze accommodatie waarin wij mochten gaan overnachten. Daniëlle vertelde ons de leukste activiteiten die er rondom Mill te doen zijn. En wij vertellen graag over onze aller eerste ervaring van een overnachting in een B&B!

De Molenhof

Het is een hele grote boerderij waarin Hans en Daniëlle in leven. Hun woongedeelte zit dan ook vast aan ons gedeelte gebouwd. Je hoeft niet door hun voordeur naar binnen te lopen om naar jouw slaapplek te komen. Ze hebben er namelijk een aparte deur in gemaakt, speciaal voor de gasten. Onze accommodatie had 4 aparte ruimtes: de gang, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het huis is er super gezellig ingericht. Toen wij naar binnenliepen, voelden wij ons eigenlijk meteen thuis. Zo’n fijne sfeer was er al! Vanbinnen ziet het er veel ruimer uit, dan dat je het vanaf de buitenkant ziet. Pas op voor bromvliegen! Die glippen namelijk vliegensvlug door de voordeur als je naar binnenkomt, dus maak meteen de deur achter je dicht. Buiten de Bed & Breakfast staat een kleine kippenren, een paardenwei en een tuin met kersen-, appel- en walnotenbomen. Daniëlle vertelde dat ze wel eens vaker een appeltaart maakte waarin ze bijna alle ingrediënten uit haar eigen tuin kon halen.

Leuke activiteiten rondom Mill

Daniëlle en Hans waren zo vriendelijk om aan ons hun fietsen uit te lenen. Ze vertelden dat vandaag de laatste dag was van het Foodtruck Festival in Uden. Het was al bijna etenstijd, en we hadden nog geen plannen voor het avondeten. Kiezen tussen een restaurantje in de buurt of het festival, was makkelijk kiezen. Zo’n festival kom je ook bijna nergens tegen. Omdat we met de motor naar Mill gereden zijn, voelden onze lichamen een beetje stijf aan. We waren wel ‘in the mood’ voor een flinke fietstocht. Ons fietsritje duurde ongeveer 45 minuten, maar als je echt ergens naartoe wilt en tijd overhebt, dan is het zeker de moeite waard. Eenmaal aangekomen bij het festival, konden we de foodtrucks al van een afstandje ruiken. Met een lege maag, liepen we de entree binnen, en met een volle buik kwamen we er ook weer uit. De entree was helemaal gratis, maar het voedsel uiteraard niet. Wij hadden het geluk dat wij nog vóór sluitingstijd een paar lekkere hapjes naar binnen konden werken. Het festival duurde tot 21:00 uur. Er speelde live-muziek en er waren meer dan 20 foodtrucks.

Hieronder zie je een sfeerimpressie van het Foodtruck Festival .

Belevingsboerderij De Nieuwenhof
Wat valt er te doen hier? Er is een schaapskudde, terras, natuurkampeerterrein, B&B, zelfgemaakte kaas en ijs. Vandaag zouden de eigenaren van de schaapskudde hun schapen gaan scheren. Dit was al een hele beleving op zich. Ik heb nog nooit gezien hoe ze schapen doen scheren: er hangt blijkbaar een hele techniek achter. Van het geschoren schapenvacht, maken ze biologische schapenwol van. Zo wordt het overtollige vacht niet verspild, maar verstandig gerecycled! Goed voor mens & natuur. Er worden hier niet alleen maar schapen geschoren: je kunt zelfs tussen de schapen slapen. Je kunt hier met jouw tentje op het natuurkampeerterrein tussen de blatende dieren liggen. Het terrein heeft plek voor in totaal 12 plaatsen voor een tent of een vouwwagen. Qua voorzieningen kun je je daar douchen, jouw behoefte doen op de ‘poep-doos’ (oftewel: een losse wc). Jaarlijks is er ook een schaapsheerdersfeest dat op de eerste zondag van juni begint. Dit grote gezellige evenement trakteert de bezoeker ieder jaar weer op live-muziek, unieke kraampjes & producten, heerlijke drankjes, taart & snoep, en nog vele andere verassingen. Ook is het mogelijk om een arrangement te plannen met schapen, namelijk een herderstocht met knapzak, die op aanvraag mogelijk is. De eigenaresse heeft de langste sjaal van de hele wereld gebreid van haar eigen geschoren schapenvacht. Die kun je daar ook buiten op het terras bewonderen. Voor meer informatie en agenda voor een overzicht van alle evenementen, kun je hun website bezoeken.

Natuurgebied de Kuilen
De Kuilen is een natuur- en recreatiegebied dat tussen Mill en Langenboom in ligt. Je kunt daar allerlei verschillende activiteiten doen, zoals: zwemmen in de recreatieplas, zonnen op de ligweiden, en spelen op het strand. Rondom de Kuilen zijn wandel- en fietspaden aangelegd, voor degene die niet per se aan het strand willen liggen. Voor het parkeerterrein en de entree hoef je helemaal niks te betalen. Het is dus lekker een gratis dagje uit. Er ligt ook een bezoekerscentrum in de buurt, waar je een drankje of een hapje kunt nuttigen. Als je er met jouw kinderen heengaat, is er ook een grote speelhoek binnen en een speeltuin buiten. De entree voor de kinderspeelhoek is €1,- per persoon, en voor gasten van Logement de Valkhoeve gratis.

 

 

Wij vonden het heel erg jammer dat we niet genoeg tijd hadden om aan alle activiteiten mee te kunnen doen, we zijn wel langs alle plekken afgefietst om van de mooie natuur te genieten. De zondag zijn langs de Belevingsboerderij geweest en het Foodtruck Festival. Na ons overheerlijke ontbijtje, die Daniëlle & Hans speciaal voor ons hebben gemaakt, zijn we met de motor nog langs de Kuilen gereden. Dit lag toevallig op onze terugweg, dus daar zijn we nog even een kleine wandeling gaan maken. Het is een leuk natuurgebied wat zeker de moeite waard is om een dagje te vertoeven. Hiervoor zou ik wel een middagje vrij voor houden.

 

 

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]