Fietsroute BnB omgeving
Fietsroute BnB omgeving

Dé Fietsroutes van Mill, wat valt er te beleven?

Wij hadden het geluk dat wij fietsen mochten huren van onze super gastvrije B&B eigenaren. In Mill bevindt zich een prachtig natuurgebied waar je als natuurliefhebber maar al te graag doorheen wilt fietsen. Voor slechts €5 kun je al fietsen huren bij de B&B Boerderij de Molenhof! Vind je dit te prijzig? Voor de NS-reizigers onder ons, kun je ook een fiets huren voor €3,60 per dag. Alhoewel je hier wel eerst een gratis NS-fietsabonnement voor af moet sluiten. Als je toch in de B&B overnacht, is het makkelijker om hun fietsen te huren.

De fietstocht van Mill naar het Foodtruck festival in Uden

Het weer zat gelukkig mee, en we waren wel in voor een fietstochtje! Deze rit duurde ongeveer 45 minuten lang. Heb je een gezellige fietspartner? Dan wordt de rit gevoelsmatig al een stukje korter. Het is leuker om met wat gezelschap samen naar een bestemming heen te fietsen. Dan ben je samen babbelend onderweg. Als je de creatieve kunstroute neemt, kom je onderweg super mooie kunstwerkjes tegen. Zoals je al in de headerfoto ziet: een prachtig hekwerk met handgemaakte, geschilderde houten vissen erop. Ook kom je een schitterend glas in lood kunstwerk tegen. Deze route is iets ingewikkelder fietsen dan op de reguliere weg: je fietst soms over zand en grindpaadjes. Verder kom je ook langs de Belevingsboerderij tegen, die is tot 17:00 uur open. Dus als je op tijd richting Uden fietst, zou je ook nog even een drankje kunnen nuttigen op het gezellige terras daar. Op de heenweg hebben wij de kunstroute genomen, en de terugweg de normale weg gepakt. 

Fietsroute door het Land van Cuijk

Tussen Oeffelt en Beugen ligt het natuurgebied De Vilt, rond een meer in de vorm van een halve maan. Vroeger was dit een meander van de Maas, die op natuurlijke wijze is afgesloten van de rivier. In het voorjaar, is het er een komen en gaan van ooievaars die hier nestelen. Maar ook de zeldzamere waterral wil hier maar al te graag verblijven. Zitten er ook leuke tussenstops in deze fietsroute? Jazeker, ik zet de leukste tussenstops hieronder even op een rijtje:

  • 75 – IJs & Spijs: Deze ijssalon heeft heerlijk ijs, chocolade en koffie & thee. Je kunt hier ook terrecht voor een kleine lunch of een high-tea momentje. Ook heb je hier de mogelijkheid om een ‘plas-pauze’ te kunnen houden.
  • 68 – Nationaal Veeteeltmuseum, Beers: Het museum geeft een beeld van de technische ontwikkelingen op het gebied van de veeteelt, spermawinning, kunstmatige inseminatie en nieuwe voortplantingstechnieken. Er zijn audiovisuele presentaties en je kunt sperma en embryo’s onder een microscoop bekijken. Vanaf de eerste verdieping, kun je een kijkje nemen in de dekstal voor stieren. Het klinkt misschien allemaal een beetje ‘vies’, maar het is best wel interessant als je het vanuit een wetenschappelijk perspectief kunt bekijken.
  • 70 – Molen Martinus, Beugen: De molen wordt draaiende gehouden door vrijwillige molenaars. In 1996 is de molen gerestaureerd. Door de aantasting van de curciale balken door bonte knaagkevers, was in 2012 een nieuwe restauratie noodzakelijk. De molen is de hele dag door geopend.
  • 30 – Huistheater De Steenakker: Theater, kunst en cultuurworkshops met een verfijnde Engelse High Tea of een boerse Brabantse koffietafel! Het Huistheater heeft een uniek aanbod van programma’s op het gebied van cultuur historisch erfgoed. Bij de onderstaande programma’s serveren zij een luxe high-tea die volgens de originele traditie wordt gepresenteerd. Het servies wat bij de high-tea geserveerd wordt, is afkomstig van kunst- en antiekvelingen, tweedehandswinkels, markten en brocantes.  Tijdens het genieten van deze high tea, kan de gastvrouw er meer over vertellen. Beleef een vorstelijke thee-ervaring, en neem daar de tijd voor! Het theater is ontstaan door de beroepsachtergrond van de eigenaren en hun passie in het theatervak. Ze maken superieure programma’s op het gebied van theater, muziek,cultuur- en streekhistorie.
Fietsroute door het land van Cuijk, Google Maps kaart
Lengte: 30.78 KM | Kcal: 668 | Fiets: 2 uur & 13 minuten | E-bike: 1 uur & 45 minuten

Fietsroute Lekker bezig rond Uden

Fiets je samen met jouw gezin? Deze fietstocht duurt slechts 1 uur, wat makkelijk bij te houden is voor jouw kinderen. In deze route kom je langs een escaperoom, een dierenpark, een amesumentenpark en zelfs een kinderboerderij. In het centrum van Vonkel liggen diverse activiteiten en eetgelegenheden die je daar zou kunnen doen. Wat ligt er in Volkel?

  • Cafetaria Eetpunt ’t Plein: Hier hebben wij nog na het FoodTruck festival een lekker frietje en een softijsje gegeten. De prijzen komen overeen met net als alle andere cafetaria’s: vrij goedkoop.  Je kunt hier zowel binnen als buiten op het terrasje zitten. Het was nog lekker weer toen wij daar waren, dus hebben wij heerlijk buiten op het terrasje gezeten. Bestellen doe je binnen aan de balie. Jouw bestelling is vaak binnen een kwartier al klaar.
  • Escape Room Kamer 237: Een Escape Room is een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels, de kamer binnen 60 minuten proberen te verlaten. Het spel vereist uiterste concentratie en actieve betrokkenheid van alle deelnemers. Goede samenwerking en communicatie zijn de belangrijkste sleutels voor een succesvolle ontsnapping. Je kunt vanaf 3 personen reserveren voor €112. Het maximale aantal aan personen is 7, dus des te hoe hoger het aantal personen is, hoe voordeliger de prijs wordt.
  • Café het Witte Paard: Het gezelligste ‘eet’-cafe in Volkel! Elke week worden er verschillende evenemten georganiseert binnen het café. Denk aan live-muziek met lokale bands & DJ’s, een DJ battle, gala en buiten worden er soms ook springkussens opgeblazen voor de kids. Als je op de menukaart kijkt, staan er gerechten bij voor ieder wat wils. Diverse versgelegde broodjes, patat, snacks, menu’s, soepen, vegetarisch en toetjes. Het kan allemaal in café het Witte Paard.
Fietsroute Lekker bezig rond Uden
Lengte: 13.96 KM | Kcal: 295| Fiets: 1 uur | E-bike: 45 minuten

 

Wil jij zelf meer fietsroutes en activiteiten door Noord-Brabant onderzoeken? Kijk dan op de onderstaande websites:

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]