Bed in een Breakfast overnachting
Bed in een Breakfast overnachting

Hoe goedkoper rechtstreeks boeken (zonder Booking en AirBnB)

Goedkoper overnachten door rechtstreeks bij de B&B te boeken

Laatste kamers booking.com
Trap er niet in. Bel zelf naar de eigenaar.

Wie geniet er nou niet van een authentieke Bed & Breakfast? Waar je ’s ochtends wakker wordt door de haan die kraait, waar je door je raam de bliksem in de verte boven het bos ziet dansen of waar je je bij aankomst al kunt verheugen op het heerlijke ontbijt dat je de volgende ochtend zult ontvangen.

Wie geen dertien in een dozijn wil zijn, de grotere hotelketens liever vermijdt, en kosten wil besparen door rechtstreeks te boeken, is hier precies aan het goede adres. Er is nog aandacht voor de mens, een goed bed en men laat graag het beste van de locatie zien.

Vaak zijn er wel meer dan alleen “de laatste kamers” slogan.

Locaties authentieke Bed & Breakfast

Nu denk je dat een echte Bed & Breakfast misschien alleen maar aan de rand van een dorp of midden in de natuur kan liggen. En natuurlijk is het heerlijk ontspannen in de frisse lucht, waar je de koeien dichtbij hoort loeien en kunt aaien en het beekje vlak langs je kamer stroomt. Al deze elementen zorgen voor een totale andere omgeving dan je wellicht gewend bent. En een verandering van omgeving doet je meteen ontspannen. Je laat de boel even de boel en knijpt er een paar nachtjes tussen uit. Maar er zijn ook authentieke Bed & Breakfasts in een dorp of in een stad.

Wist je dat je bij meerdere overnachtingen vaak al korting kunt krijgen?

Bed & Breakfast in een dorp = veel onderhandelijksruimte

Wanneer je overnacht in een dorp waar je nog nooit geweest bent, is het altijd leuk om te ontdekken hoe de mensen daar zijn. Friezen zijn immers geen Brabanders en Limburgers zijn ook geen Texelaars. Tijdens een wandeling door het dorp leer je al snel of er met een accent gesproken wordt. Je ziet andere bouwstijlen van boerderijen en kijkt naar de lokale winkeltjes die het dorp in stand houden. Na het heerlijke ontbijt dat de eigenaar van het Bed & Breakfast voor je heeft klaar gemaakt, ga je dan ook graag erop uit om te zien waar je voor  een paar nachten bent neergestreken.

Stedelijk Bed & Breakfast = weinig onderhandelijksruimte

In de grotere dorpen of steden vind je echter ook unieke Bed & Breakfasts. Vaak worden oude gebouwen, zoals scholen of bakkers, omgetoverd tot woonruimte met gastenverblijven. Zo slaap je ineens in een oud leslokaal, in een gedeelte van een kerk die verbouwd is of boven een chocolade patisserie. Door de heerlijke geuren kun je ’s avonds amper in slaap komen. En de verse chocolaatjes op je nachtkastje sporen je aan om voor vertrek ook nog iets lekkers – voor als je weer thuis bent – mee te nemen. Je geniet nog veel langer van dit Bed & Breakfast, dan je van te voren had durven denken.

Het ontbijt bij een Bed & Breakfast bespaar je niet op

Zelfs als je €8 per persoon betaald voor het ontbijt, is dit nog goedkoper dan dat je er zelf op uitgaat. Als je B&B op een meer afgelegen locatie ligt, hoef je er niet aan te denken om zelf een ontbijt te gaan scoren.

Denk je ook aan welke dag je gaat overnachten? Op zondag een ontbijt scoren kan nog knap lastig zijn!

Vaak wordt er flink uitgepakt bij het ontbijt. Als er vers fruit in de directe omgeving te krijgen is, wordt er verse jam op tafel getoverd. Een eitje ontbreekt ook meestal niet. En door de diverse broodwaren en het beleg, heb je een mooie bodem voor de rest van de dag. Veelal worden lokale producten tijdens het ontbijt in het zonnetje gezet. Zo kun je Fries suikerbrood, Texelse kaas of eitjes van de lokale kippenboer krijgen. De kippen lopen hier nog lekker buiten in het gras rond. Ze krijgen alle ruimte en dat proef je ook aan je eitje. Al deze lokale lekkernijen – en niet alleen die van het ontbijt – nodigen ook weer uit om de bezienswaardigheden ter plaatse te gaan ontdekken.

Ons advies, kijk eerst waar je BnB ligt. Om vervolgens te bepalen of je makkelijk in de ochtend de markt op kunt voor een ontbijtje.

Bezienswaardigheden bij Bed & Breakfasts

Zo zijn er boeren die een deel van hun stallen openen voor gasten. Je kunt hier kijken naar het melkproces of kalfjes aaien. Soms is er een klein winkeltje bij, waar je voor de lunch nog een stukje kaas kunt kopen. Nu hoef je alleen nog even langs de bakker voor een vers broodje en een flesje sap of wijn. En je lunch is compleet. Door het hele land zitten kleinere bierbrouwerijen waar je een tour kunt krijgen en op het einde van een kleine proeverij mag genieten. Of wat dacht je van de musea met oude ambachten?

Tenslotte het bed in een Bed & Breakfast

Extra aandacht krijgen de bedden in een Bed & Breakfast. Je weet als eigenaar dat je met goede bedden je gasten nog een keer terug ziet. Of ze laten in ieder geval een positieve review achter, waardoor je een hoge score kunt krijgen, die weer voor nieuwe gasten zorgt. Vergeet echter niet dat er bij authentieke locaties soms ook authentieke interieurelementen horen. Dus verwacht niet altijd een matras van twee meter lang in een moderne bedombouw. Je kunt zelfs in een oude bedstede terecht komen.

Extra service of faciliteiten

Bij sommige Bed & Breakfasts kun je extra diensten afnemen. Het huren van een fiets of het regelen van een excursie of restaurant kan dan direct bij de eigenaar. Men deelt graag persoonlijke tips en informatie om je verblijf zo aangenaam en uniek mogelijk te maken. Kom je met je eigen fiets, dan is een afgesloten fietsenstalling soms aanwezig. Hierdoor kun je je fiets veilig stallen, als deze niet op de fietsendrager bevestigd is. Ook onderscheiden Bed & Breakfasts zich door wellness faciliteiten aan te bieden. Dit kan een heerlijke outdoor tub zijn, die hout gestookt verwarmd wordt. Maar ook zijn er Bed & Breakfasts met een sauna of stoombad. In de winter is het hier dan ook prima vertoeven. Je komt de deur bijna niet meer uit, dus waar wacht je nog op? Boek je Bed & Breakfast direct bij de eigenaar; je komt er aan. 😉

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]