Prachtig Engelse B&B kasteel
Prachtig Engelse B&B kasteel

Waan je James Bond in het BnB kasteel van Engeland

De klassieke James Bond films, wie kent ze niet? De vijf elementen die een James Bond film afmaken zijn: actie, misdaad, gadgets, mooie vrouwen, luxe hotels en uiteraard James Bond zelf. Zodra je een stap zet in het Boringdon Hall hotel, krijg jij zelf ook het gevoel alsof je in één van die films meespeelt. Ik kan je wel vertellen dat ik mij stiekem toch wel net als één van die prachtige James Bond vrouwen voelde. Al had ik niet zo’n fancy jurk aan tijdens de entree van het hotel. Wij traden het kasteel binnen in onze oude kloffie, wat voor het personeel natuurlijk niet veel uitmaakte. We werden warm verwelkomd met een uniek glaasje champagne. Het kasteel vind zich plaats in een prachtige locatie, namelijk in Plymouth. Het Boringdon Hall hotel, is misschien wel het meest ‘klassieke’ hotel waar wij tot nu toe ooit verbleven zijn. Omdat wij geen elite mensen zijn, hebben wij het geluk gehad dat wij een budget overnachting hebben kunnen boeken van €125. Zelfs als je zo’n overnachting hebt geboekt, staat er een butler voor je klaar om al jouw bagage naar binnen te helpen. 

Terwijl wij op de luxe Chesterfield bank hebben gewacht met een glaasje rode wijn, bracht de butler onze bagage naar onze hotelkamer. Wat kan reizen toch vermoeiend zijn.

Your room is ready, madam

En zo werden wij dan ook naar onze hotelkamer geleid. Sta er dan ook niet van te kijken, als de Range Rovers op en aan blijven rijden om de ‘huwelijksgasten’ te ontvangen. Het interieur van het kasteel is echt geweldig. Alhoewel ik zelf niet zo van de klassieke stijl houd, valt alles wel op zijn plaats. Alle meubels zijn precies op elkaar afgestemd en is in harmonie, zoals je dat ook in een James Bond film zou kunnen zien. Als Nederlander voel jij je misschien al snel te min, want alles in dit hotel is groots. Zo ook de gasten, die duidelijk deze service gewend zijn. Toen wij ’s avonds in het restaurant waren, hoorden wij dat er een mevrouw was die nogal speciale wensen voor haar man had: “Can we have a special menu? My husband is doesn’t eat ….”

Lekker luxe dineren tussen de eliten

Om niet alle details weg te geven, plaatsen we dan ook geen foto’s van het avondeten (in alle eerlijkheid, we mochten er duidelijk géén foto’s van maken). Het was wel heel bijzonder, en wonderlijk goed eten. Je kon zien dat het echt met passie werd gemaakt. Je moet er alleen niet van opkijken dat dit geen normaal etentje is, wat je in Nederland gewend zult zijn. De prijzen kunnen al vrij snel oplopen, maar goed: wat verwacht je dan ook in dit wonderlijke kasteel? De kwaliteit van ons avondeten was echt top. Het kon volgens ons niet beter. Het waren kleine gerechtjes, maar wij hadden er precies genoeg aan. Geen voedsel dat er verspild raakt in het hotel.

Bezoek het prachtige Plymouth

Plymouth is het Britse graafschap van Devon, en waar het grauwe weer vaak Engeland in zijn ban heeft, bevindt zich deze locatie aan de zee. Vraag bij de receptie of zij een taxi voor jou willen regelen, (Green Taxi, die volgens mij Irish is). Deze taxi heeft ons voor £12,34 naar de kust gebracht, en later die dag weer voor £14,87 opgehaald. Wat is er allemaal in Plymouth te doen? Onze taxi had ons in het centrum afgezet, waar wij ook bij hetzelfde punt later op die dag hebben afgesproken. In het centrum liggen er een paar standaard winkels die vergelijkbaar zijn als die wij in Nederland hebben. Wat echt typisch Engeland is, zijn de 1 pound stores. Kennen jullie de Action? Nou, zo’n soort winkel is het ook, maar dan de Engelse variant daarvan. De bekendste 1 pound store, heet Pound Land, en die kun je bijna in elke stad wel vinden. Kwalitatief zijn de producten misschien wat minder, maar bijvoorbeeld schrijfgerei en sokken kun je daar prima kopen. Voor degene die gevoelig zijn voor hebbedingetjes: probeer jouw portemonnee zoveel mogelijk in jouw tas te houden. Ik merk dat ik vaak hebberig word in dit soort winkeltjes, dus moet ik mezelf  dwingen om er eigenlijk niks te kopen. Het is wel leuk om er gewoon even in rond te snuffelen. Zodra je uit het winkelcentrum loopt, word je verrast door een prachtige kustlijn. Aan de boulevard, liggen diverse souvenirshops, cafés en restaurantjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Wij hebben onszelf verwent met een broodje vis die wij bij een kraampje langs de kustlijn hebben gegeten.

Tijd om uit te checken

Geen nood, nadat we waren uitgecheckt mochten wij de Spa nog bezoeken. Het is eigenlijk niet toegestaan om als gast foto’s te maken in de spa- en saunaruimtes, daarom hebben wij alleen foto’s kunnen maken in de gang en van het zwembad gedeelte. De wellness-ruimtes zijn geweldig, en er zijn unieke mineralen in het midden van de sauna’s geplaatst die een helende werking van het lichaam hebben. Onze badjassen en badslippers lagen al op onze hotelkamer, dus daar hoef je geen extra huurkosten voor te betalen. De kleedruimtes voor mannen en vrouwen zijn gescheiden, en het is niet de bedoeling dat je er naakt rond mag lopen (op de saunacabines na). In het zwemgedeelte staat een grote watertank, waar je af en toe kunt hydrateren. Van sauna’s verlies je namelijk veel vocht en afvalstoffen, daarom is het belangrijk om goed water te blijven drinken.

Na onze overnachting in het Boringdon Hotel, zijn we weer helemaal vol positieve energie opgeladen voor de rest van onze reis. Aan luxe kun je best wel snel gewend aan raken, maar het leven in een camper-bus ‘on the road’, verveelt vrijwel nooit. Wij waren met ons Chevrolet busje vanuit Duinkerken met de boot naar Dover gereden. Het ritje op de boot was minder, we werden er allebei zeeziek van. Ga jij liever met het vliegtuig? Dan raden wij dit eerder aan dan met de auto of camper op zo’n ferry. Meestal is een vliegticket iets goedkoper dan over zee gaan met een boot. Wij hebben in elk geval enorm genoten in het James Bond kasteel.

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]