vegan_snackbar_restaurant_utrecht lekker smullen
vegan_snackbar_restaurant_utrecht lekker smullen

Nieuw veganistisch restaurant in Utrecht: WAKU WAKU

Na mijn uitstapje in Utrecht, heb ik een geweldig veganistisch restaurant ontdekt in het centrum van de stad, genaamd: WAKU WAKU. Het ligt tegenover de concertzaal TivoliVredenburg en dicht bij het station. Ik raad deze vegan ‘hot-spot’ aan, omdat het restaurant er nog maar een paar maanden staat, het heeft een modern industrieel interieur (gemaakt van natuurlijke materialen), en de gerechten zijn er overheerlijk. Dus bij deze roep ik alle veganisten bij elkaar om er deze zomer heen te gaan. Je zult versteld staan van de diversiteit die dit restaurant aanbiedt. 

Eat your heart out

Dat is het motto van de vegan snackbar. Veganistische gerechten hoeven niet per sé ‘gezond’ te zijn. Je kunt hier ook heerlijke pizza’s, bitterballen, friet en andere veganistische snacks eten. Dat is ideaal voor als je toch wilt zondigen, maar op een veganistische manier. Zondigen wordt gezondigen. Toen ik met mijn vriendin hier aankwam, hadden we eerst een lekker kopje koffie besteld. De serveerster vroeg aan mij wat voor soort plantaardige melk ik in de Chai Latte wilde. Wat een luxe! Ik had gekozen voor amandelmelk. Ik schat dat we er ongeveer een kwartier over hebben gedaan om ons avondeten uit te kiezen. Op het menu staan er zo veel verschillende soorten gerechten, wat enorm fijn is. Maar omdat ik van bijna al het voedsel houd, vond ik het lastig om een goede keuze te maken voor mezelf. Uiteindelijk heb ik toch voor de ‘no-chicken’ wrap gekozen, en Anke voor de veganistische kapsalon.

Reserveren? Dat is niet nodig!

Ik was mij al druk aan het maken: dit restaurant zal vast mega populair zijn. Ik volg dit restaurant al een tijdje op Instagram, en wilde er echt graag een keertje heen gaan. Op de website staat dat reserveren alleen kan als je met een groep bent. Als je maar met z’n tweetjes bent, kun je gewoon binnenlopen en, als je een beetje geluk hebt, ook nog eens een tafel uitzoeken. Wij waren er al rond 17:00 uur, nog net voor de gebruikelijke etenstijd. Er zaten een paar stellen die nog bezig waren met hun lunch, maar het terras dat voor het restaurant staat, zat wel al vol. De tafel achter het raam was gelukkig nog vrij, ik zit graag bij het raam. Rond een uur of zeven werd het pas echt druk, maar het was nog niet zo dat er een rij stond. Als je bijvoorbeeld met een gezin van vijf man bent, raad ik het wel aan om van te voren al een reservering te maken online.

Wat staat er op het menu?

Het restaurant is elke dag van 12:00 tot 23:00 uur geopend. Vroeg ontbijten kun je er jammer genoeg niet, maar een lekkere lunch nemen wel! Een gezonde lunch bestellen kan tot 16:00 uur. Als je wilt gaan lunchen, kun je kiezen uit drie verschillende sandwiches met bonen, tofu of de avocado variant. Daarna wordt er nog alleen maar avondeten geserveerd. De avondkaart is veel uitgebreider, dus raad ik jou ook aan om hier ook echt te gaan dineren. Je kunt kiezen uit 9 verschillende voorgerechtjes. Deze bestaan voornamelijk uit friet, soep, stokbrood en salade. Als we naar de hoofdgerechten gaan kijken, staan er 4 categorieën op. Je kunt kiezen uit veganistische pizza’s, kapsalons, burgers & wraps en Aziatische gerechten. Bij de burgers & wraps, krijg je er standaard een portie friet met exclusieve truffel mayonaise bij geserveerd. Vind je de hoofdgerechten net iets te weinig? Dan kun je er ook nog kleine bijgerechten bestellen. En als je dan nog geen genoeg hebt van al dit lekkere organische voedsel, kun je op het einde nog kiezen tussen 5 verschillende soorten toetjes! Helaas zat ik al helemaal vol van mijn ‘no-chicken’ wrap, en was er geen plekje meer vrij voor een toetje. Misschien voor de volgende keer als ik hier ga uit eten.

Dineren in een stijlvol interieur

Niet alleen de gerechten zien er perfect uit, ook de binnenkant van het restaurant is gewoon super chique. De meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen en ook 100% vegan. Dus je zult er geen leren stoelen of banken tegenkomen. De betonnen muren zijn versiert met groene fluwelen kussens waar je met jouw rug tegenaan kunt zitten. De tafels zijn gemaakt van zwart ijzer en hout. Alle verschillende elementen bij elkaar, maakt het tot een mooi, modern industrieel interieur. Waar ik zelf helemaal verliefd op ben is die oker-gele fluwelen bank die in het midden van het restaurant staat. Daar kun je op zitten, terwijl je aan het wachten bent totdat er een tafel of wc vrijkomt. Naast de bank staat een kleine salontafel met daarop een stapel tijdschriften waarmee jij jezelf kunt vermaken. Het echte pronkstuk van het interieur van het restaurant vind ik toch wel echt het vrouwelijk neon-lichten gezicht van Ginette. Het is het logo van een Belgische bierbrouwerij dat biologisch bier produceert. “A fruity lady, light and sweet!”

Wist je dat er nog twee andere veganistische snackbars zijn in Nederland? SNCKBR is ook nog gevestigd in Amsterdam én in Eindhoven! Hoe geweldig is dat? Kijk op hun website voor de openingstijden van al deze vestigingen, en voor het adres op: WAKU WAKU

Iemand gelukkig maken? Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Bijzondere accommodaties

[google-reviews-pro place_photo=https://bedbreakfast.nl/wp-content/uploads/2018/11/favicon.png place_name=BedBreakfast Nederland place_id=ChIJFVeMnoQJxkcRXJh3rOeqmzM auto_load=true rating_snippet=true pagination=5 sort=1 min_filter=4 hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=badge_inner slider_hide_pagin=true open_link=true nofollow_link=true hide_float_badge=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]